Adresse:
Ragbakken 28, 4042 Hafrsfjord
Gå til innholdet

Spillanmeldelse: Mass Effect 2

Spillinformasjon:
Tittel: Mass Effect 2
Utvikler: BioWare
Utgiver: Electronic Arts
Plattformer: Xbox 360, PlayStation 3, Microsoft Windows
Utgivelsesdato: 26. januar 2010 (Nord-Amerika), 28. januar 2010 (Europa)

Introduksjon:
Mass Effect 2 er et action-rollespill utviklet av BioWare og utgitt av Electronic Arts. Som oppfølgeren til det kritikerroste Mass Effect, fortsetter spillet Commander Shepards reise gjennom et rikt og detaljert sci-fi-univers. Lansert i 2010, har Mass Effect 2 blitt kjent som en av de beste rollespillopplevelsene noensinne, med sin dypt engasjerende historie, komplekse karakterer og strømlinjeformede gameplay.

Grafikk og Design (5/6):
Grafikken i Mass Effect 2 representerte et betydelig sprang fremover fra forgjengeren, med forbedret karaktermodellering, mer detaljerte miljøer og en polert visuell stil. Spillets design viser frem et variert utvalg av planeter, romstasjoner og urbane miljøer, som hver føles unik og levende. BioWare gjorde en god jobb med å skape en verden som føles troverdig og rik på historie. Selv om noen animasjoner og teksturer kan virke litt utdaterte etter dagens standarder, opprettholder spillet fortsatt en imponerende estetisk tilstedeværelse. Det kinematiske kameraarbeidet under samtaler og cutscenes er også verdt å nevne, da det bidrar til spillets filmatiske følelse.

Gameplay (6/6):
Mass Effect 2 foredlet mange av mekanikkene fra det første spillet, og fokuserte mer på action-orientert gameplay uten å miste rollespillelementene som definerte serien. Kampene er raske, intense og strategiske, med et forbedret dekningssystem og mer responsive kontroller. Karakterprogresjon og evneutvikling er dypere og mer tilpassbare, og gir spilleren frihet til å forme sin egen spillestil. Rekrutteringen av nye mannskapsmedlemmer og deres lojalitetsoppdrag gir en følelse av mål og sammenheng som driver historien fremover. BioWares valg-baserte dialogsystem er tilbake og mer raffinert, noe som gir spillerne muligheten til å påvirke både små og store hendelser i historien.

Historie og Karakterer (6/6):
Historien i Mass Effect 2 er episk og emosjonell, med en følelse av hastverk og fare som driver handlingen. Etter en dramatisk åpning der Shepard blir gjenopplivet av Cerberus, må spilleren samle et mannskap av både gamle og nye allierte for å konfrontere en ny trussel: de mystiske og dødelige Collectors. Karakterene i spillet er en av dets største styrker, med dypt utviklede personligheter, komplekse bakgrunnshistorier og overbevisende relasjoner. Hver av Shepards mannskapsmedlemmer føles som en egenverden å utforske, og deres lojalitetsoppdrag gir noen av de mest minneverdige og følelsesladede øyeblikkene i spillet. De valg og konsekvenser som følger gjennom hele historien gir en følelse av eierskap over narrativet, noe som skiller Mass Effect 2 fra mange andre spill.

Lyd og Musikk (6/6):
Lydsporet i Mass Effect 2, komponert av Jack Wall og Sam Hulick, er både storslått og stemningsfullt, og passer perfekt til spillets episke tone. Musikken veksler mellom dramatiske orkestrale stykker under intense kamper og mer melankolske melodier som reflekterer spillets følelsesmessige dybde. Stemmeskuespillet er fremragende, med mange kjente skuespillere som gir liv til karakterene. Jennifer Hale og Mark Meer leverer sterke prestasjoner som den kvinnelige og mannlige Shepard, og biroller som Martin Sheens The Illusive Man og Seth Green som Joker bidrar til å løfte opplevelsen. Lydeffektene, fra våpenild til romskipets motorer, er skarpe og bidrar til å forsterke følelsen av å være i en futuristisk verden.

Nye Funksjoner og Tillegg (5/6):
Mass Effect 2 introduserte flere forbedringer og nye funksjoner som gjorde spillet mer tilgjengelig og engasjerende. Blant annet ble ressursinnsamling og planetutforskning strømlinjeformet sammenlignet med forgjengeren, og spillet la større vekt på karakterinteraksjon og historieutvikling. Selv om noen fans savnet de mer omfattende rollespillelementene fra det første spillet, var det generelle konsensus at Mass Effect 2 representerte en balanse mellom action og historiefortelling som traff riktig tone. De forskjellige DLC-utvidelsene som ble lansert etter spillets utgivelse, inkludert "Lair of the Shadow Broker" og "Arrival", utvidet historien ytterligere og ga spillerne flere muligheter til å utforske universet.

Konklusjon:
Mass Effect 2 er en milepæl innenfor både rollespill- og action-sjangeren, og står som en av de mest engasjerende spillopplevelsene fra sin tid. Med sin dyptgående historie, minneverdige karakterer og intense gameplay, er det et spill som både griper spillere emosjonelt og holder dem på kanten av setet. Det er en opplevelse som blander det beste av både rollespill og action, og skaper et spill som fortsatt er verdt å spille i dag.

Terningkast 6:
Mass Effect 2 er et mesterverk som må oppleves av enhver spillentusiast. Det tilbyr en uforglemmelig reise gjennom et komplekst og fascinerende univers, og er fortsatt en referanse for hvordan karakterdrevet historiefortelling kan kombineres med intens og tilfredsstillende gameplay. Dette er en spillopplevelse som vil sitte igjen lenge etter at rulleteksten har gått.

Adresse
Ragbakken 28, 4042 Hafrsfjord
Telefon
99228249
E-postadresse
levelup.spill@gmail.com
Foretaksregisteret
933172066
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business