Adresse:
Ragbakken 28, 4042 Hafrsfjord
Gå til innholdet

Spillanmeldelse: Stubbs the Zombie: Rebel Without a Pulse

Spillinformasjon:

  • Tittel: Stubbs the Zombie: Rebel Without a Pulse
  • Utvikler: Wideload Games
  • Utgiver: Aspyr Media
  • Plattformer: Xbox, Microsoft Windows, macOS, Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S
  • Utgivelsesdato: 18. oktober 2005 (original), 16. mars 2021 (remaster)

Introduksjon:

Stubbs the Zombie: Rebel Without a Pulse er et unikt actionspill som kombinerer humor, kaos og en retro-estetikk. Spillet lar spillerne ta på seg rollen som Stubbs, en zombie på hevntokt i den futuristiske byen Punchbowl fra 1950-tallet. Med en frisk vri på zombie-sjangeren, tilbyr Stubbs en blanding av hjerneknaskende moro og tankeløs ødeleggelse.

Grafikk og Design (4/6):

Grafikken i Stubbs the Zombie er fargerik og sjarmerende, med en retro-futuristisk stil som gir en unik atmosfære. Byen Punchbowl er designet med mye kreativitet, og miljøene er fulle av detaljer som gjenspeiler 1950-tallets visjon av fremtiden. Karaktermodellene, inkludert Stubbs selv, er stiliserte og humoristiske, og animasjonene er bevisst overdrevet for komisk effekt. Selv om grafikken kan føles datert sammenlignet med moderne spill, har remasteren forbedret teksturer og lyssetting for å gi en mer polert visuell opplevelse.

Gameplay (4/6):

Gameplayet i Stubbs the Zombie er enkelt, men underholdende. Spillere bruker en rekke zombie-krefter, som å rive av sin egen arm for å bruke den som en våpen, eller å kaste eksplosive organer for å skape kaos. Målet er å forvandle mennesker til zombier ved å spise hjernene deres, noe som skaper en stadig voksende horde av udøde. Kontrollen kan være litt stiv, men den enkle mekanikken og det varierte arsenalet av zombie-angrep holder gameplayet morsomt. Spillet tilbyr også co-op-modus, noe som gir en ekstra dimensjon av moro når man spiller sammen med en venn.

2_24

Historie og Karakterer (3/6):

Historien i Stubbs the Zombie er enkel, men effektiv. Stubbs, en tidligere dørselger som ble en zombie, ønsker hevn mot de som feilbehandlet ham i livet. Fortellingen er fylt med mørk humor og satiriske elementer som gjør narr av 1950-tallets kultur og fremtidsvisjoner. Selv om plottet ikke er dypt eller komplisert, gir det nok kontekst til å drive handlingen fremover og holde spillerne engasjert. Karakterene, inkludert antagonisten Andrew Monday, er karikaturer som passer godt inn i spillets komiske tone.

Lyd og Musikk (5/6):

Lydsporet i Stubbs the Zombie er en av spillets høydepunkter. Musikken består av klassiske 1950-tallslåter tolket av moderne artister, noe som gir en unik og minneverdig lydopplevelse. Sangene passer perfekt til spillets estetikk og bidrar til den nostalgiske følelsen. Lydeffektene, spesielt de groteske zombie-lydene, er både passende og underholdende, og stemmeskuespillet er solid og bidrar til spillets humoristiske tone.

Nye Funksjoner og Tillegg (3/6):

Remasteren av Stubbs the Zombie introduserer flere forbedringer som oppdatert grafikk og bedre ytelse, noe som gjør opplevelsen mer strømlinjeformet og visuelt tiltalende på moderne plattformer. Selv om det ikke er mange nye funksjoner sammenlignet med originalen, er det noen kvalitetsforbedringer som gjør spillet mer tilgjengelig for nye spillere. Co-op-modusen er fortsatt tilstede, noe som er en fin måte å oppleve spillet sammen med en venn.

Konklusjon:

Stubbs the Zombie: Rebel Without a Pulse er en unik og underholdende opplevelse som skiller seg ut med sin kombinasjon av mørk humor, retro-futuristisk estetikk og kreativt gameplay. Selv om det har noen aldringstegn og ikke nødvendigvis tilbyr den mest komplekse spillopplevelsen, er det fortsatt morsomt og engasjerende. For fans av zombie-spill og de som liker en god dose humor med sin action, er Stubbs the Zombie et spill som er verdt å sjekke ut.

Terningkast 4:

Stubbs the Zombie: Rebel Without a Pulse leverer en unik og morsom spillopplevelse med en sjarmerende retro-stil og mørk humor. Selv om det har noen svakheter, er det fortsatt et spill som tilbyr mye moro og er verdt å spille, spesielt for de som setter pris på en kreativ vri på zombie-sjangeren.

Adresse
Ragbakken 28, 4042 Hafrsfjord
Telefon
99228249
E-postadresse
levelup.spill@gmail.com
Foretaksregisteret
933172066
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business