Adresse:
Ragbakken 28, 4042 Hafrsfjord
Gå til innholdet

Spillanmeldelse: Super mario galaxy

Spillinformasjon:
Tittel: Super Mario Galaxy
Utvikler: Nintendo EAD Tokyo
Utgiver: Nintendo
Plattformer: Nintendo Wii
Utgivelsesdato: 12. november 2007 (Nord-Amerika), 16. november 2007 (Europa)

Introduksjon:
Super Mario Galaxy er et plattformspill utviklet av Nintendo EAD Tokyo og utgitt av Nintendo for Wii-konsollen. Som en av de mest innovative titlene i Mario-serien, tar spillet spilleren med på en eventyrlig reise gjennom galaksen. Med sine kreative nivådesign, banebrytende bruk av tyngdekraft og fantastiske grafikk, ble Super Mario Galaxy raskt anerkjent som et av de beste spillene på Wii og et av de mest kritikerroste spillene gjennom tidene.

Grafikk og Design (6/6):
Grafikken i Super Mario Galaxy er intet mindre enn fantastisk, spesielt med tanke på Wii-konsollens begrensede maskinvare. Hver galakse i spillet er unik, med fargerike, livlige og detaljrike miljøer som spenner fra frodige, grønne planeter til iskalde tundraer og lavainfiserte vulkaner. Nivådesignen er mesterlig utformet med en fantastisk bruk av tyngdekraft og sfærisk plattforming som gir en frisk og spennende vri på den klassiske Mario-formelen. Animasjonene er silkemyke, og karakterene er fulle av sjarm og personlighet. Den kunstneriske stilen er tidløs og har gjort at spillet har holdt seg visuelt imponerende, selv flere år etter utgivelsen.

Gameplay (6/6):
Gameplayet i Super Mario Galaxy er en perfekt blanding av klassisk Mario-plattforming og nyskapende mekanikker som utnytter rom og tyngdekraft på kreative måter. Spillet introduserer spillere for en rekke forskjellige galakser, hver med sine egne unike utfordringer og plattformelementer. Kontrollene er presise og responsive, noe som gir en tilfredsstillende følelse når man navigerer seg gjennom de ulike banene. Bruken av Wii Remote og Nunchuk gir spilleren en følelse av deltakelse, spesielt i sekvenser der man skal slynge Mario fra planet til planet eller samle Star Bits. Variasjonen i nivådesignen, sammen med introduksjonen av nye krefter som Bee Mario og Boo Mario, holder opplevelsen frisk og spennende fra start til slutt.

Historie og Karakterer (4/6):
Historien i Super Mario Galaxy er typisk for serien, med Mario som må redde prinsesse Peach fra Bowser, som har tatt henne til sitt galaktiske rike. Selv om plottet er enkelt og ikke den primære drivkraften for spillet, er det de små detaljene og karakterene som gir spillet sjarm. Rosalina, som introduseres for første gang i serien, bringer en uventet dybde til historien med sin melankolske bakgrunnshistorie og forholdet til Lumas. Hennes observatorium fungerer som spillets hub-område, og har en atmosfære som gir en følelse av underliggende historie og mystikk. Til tross for at historien er enkel, gir den akkurat nok motivasjon til å drive spilleren gjennom spillets mange galakser.

Lyd og Musikk (6/6):
Lydsporet i Super Mario Galaxy, komponert av Koji Kondo og Mahito Yokota, er et mesterverk. Det orkestrale lydsporet gir spillet en episk følelse, med musikk som både er storslått og følelsesladd. Hver galakse har sitt eget tema som perfekt komplementerer atmosfæren og handlingen, enten det er de storslåtte tonene av Gusty Garden Galaxy eller de mystiske melodiene fra Space Junk Galaxy. Lydeffektene er også fremragende, med de ikoniske Mario-lydene som forsterker spillopplevelsen. Stemmeskuespill er minimalt, men det lille som er der, er sjarmerende og passer godt til spillets tone.

Nye Funksjoner og Tillegg (5/6):
Super Mario Galaxy introduserte flere nye funksjoner som endret hvordan plattformspill kunne oppleves. Den mest bemerkelsesverdige innovasjonen er bruken av tyngdekraft, som gir en tredimensjonalitet til plattformingen som tidligere Mario-spill ikke har utforsket. Dette, kombinert med de ulike nye kraftene og den kreative bruken av Wii-kontrollerne, gjør opplevelsen både ny og spennende. Multiplayer-funksjonen, der en andre spiller kan delta ved å kontrollere en pointer for å samle Star Bits og hjelpe Mario, er en hyggelig tillegg som gjør spillet mer tilgjengelig og sosialt. Selv om denne funksjonen ikke er en fullverdig to-spiller-modus, er det likevel et morsomt element som gir spillet litt ekstra verdi.

Konklusjon:
Super Mario Galaxy er en enestående tittel som viser Nintendos evne til å fornye seg selv og sine mest kjente serier. Med sin blendende grafikk, innovative gameplay, og magiske musikk, er det et spill som setter standarden for plattformspill. Det er et spill som både er tilgjengelig for nykommere og utfordrende nok for veteraner, og som fortsetter å være et høydepunkt i Mario-serien.

Terningkast 6:
Super Mario Galaxy er et mesterverk som redefinerte plattformspill og satt en ny standard for kreativitet og innovasjon i sjangeren. Det er et must-play for alle som har en Wii, og en tidløs klassiker som fortsatt holder seg sterk.

Adresse
Ragbakken 28, 4042 Hafrsfjord
Telefon
99228249
E-postadresse
levelup.spill@gmail.com
Foretaksregisteret
933172066
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business