Adresse:
Ragbakken 28, 4042 Hafrsfjord
Gå til innholdet

Spillanmeldelse: Uncharted 2: Among Thieves

Spillinformasjon:
Tittel: Uncharted 2: Among Thieves
Utvikler: Naughty Dog
Utgiver: Sony Computer Entertainment
Plattformer: PlayStation 3
Utgivelsesdato: 13. oktober 2009 (Nord-Amerika), 14. oktober 2009 (Europa)

Introduksjon:
Uncharted 2: Among Thieves er et action-eventyrspill utviklet av Naughty Dog og utgitt av Sony Computer Entertainment. Som oppfølgeren til Uncharted: Drake's Fortune bygger spillet videre på Nathan Drakes eventyr med en enda mer storslått historie, forbedret gameplay, og imponerende visuell presentasjon. Uncharted 2 ble umiddelbart hyllet som et av de beste spillene i sin sjanger og satte en ny standard for historiedrevet action.

Grafikk og Design (6/6):
Grafikken i Uncharted 2 var banebrytende ved utgivelsen, og spillet står fortsatt sterkt visuelt. Naughty Dog utnyttet PlayStation 3s maskinvare til det fulle, med detaljerte miljøer, realistiske karaktermodeller og dynamiske lys- og skyggeeffekter. Spillet tar spilleren gjennom varierte og visuelt slående steder, fra jungler og snødekte fjell til eldgamle ruiner og moderne byer, alt med en enestående oppmerksomhet på detaljer. De cinematiske sekvensene er sømløst integrert med gameplay, noe som gir spillet en filmatisk kvalitet som fortsatt imponerer. Designet er både spektakulært og funksjonelt, og gir en perfekt balanse mellom action og utforskning.

Gameplay (5/6):
Uncharted 2 bygger videre på sin forgjengers formel med en kombinasjon av skyting, plattforming, og gåteløsning. Kontrollene er stramme og responsive, med forbedrede skytemekanikker og mer flytende bevegelser som gjør det til en glede å spille. Kampene er intense og varierte, med en god blanding av våpen, nærkamp, og sniking. Spillet introduserer også mer komplekse og kreative gåter som bryter opp actionsekvensene på en tilfredsstillende måte. Selv om noen av skytebanelengdene kan virke litt for lange, er det den varierte designen av nivåer og oppgaver som holder spilleren engasjert. Spillet integrerer også flere spektakulære actionsekvenser, som togjakten og det kollapsende bygget, som gir adrenalinfylte opplevelser uten sidestykke.

Historie og Karakterer (6/6):
Historien i Uncharted 2 er en av spillets sterkeste sider, med en spennende og velstrukturert fortelling som tar inspirasjon fra klassiske eventyrfilmer som Indiana Jones. Nathan Drake er en karismatisk hovedperson, og hans samspill med andre karakterer som Elena Fisher, Victor "Sully" Sullivan, og den nye tilskuddet Chloe Frazer, gir spillet en sjarm og dybde som er sjelden i actionspill. Dialogen er skarpt skrevet, fylt med humor og naturlig karakterutvikling. Skurkene, spesielt Zoran Lazarević, er også minneverdige, og gir historien den nødvendige dramatikken. Plottet holder spilleren fanget med sine mange vendinger, og det er en emosjonell resonans i karakterenes reise som gjør at spilleren blir investert i utfallet.

Lyd og Musikk (6/6):
Lydsporet i Uncharted 2, komponert av Greg Edmonson, er en stor del av spillets filmatiske kvalitet. Musikken understøtter spillets episke tone med storslåtte orkesterstykker som hever intensiteten i både actionsekvenser og følelsesladede øyeblikk. Lydeffektene er realistiske og detaljerte, fra lyden av skuddvekslinger til den naturlige omgivelseslyden i de ulike miljøene. Stemmeskuespillet er førsteklasses, med Nathan Drakes stemme, gitt av Nolan North, som en av de mest ikoniske i bransjen. Den naturlige kjemien mellom karakterene forsterkes av det sterke stemmeskuespillet, noe som gir dialogen liv og dybde.

Nye Funksjoner og Tillegg (5/6):
Uncharted 2 introduserte flere nye elementer som forbedret opplevelsen fra det første spillet. Det mest bemerkelsesverdige tillegget var flerspillermodusen, som ga spillere muligheten til å konkurrere mot hverandre i ulike moduser, samt samarbeide i co-op oppdrag. Selv om flerspillermodusen ikke er hovedattraksjonen, ble den godt mottatt og ga spillet ekstra verdi. På singleplayer-siden er spillet betydelig mer variert i både miljøer og gameplaymekanikker. Plattformingen er mer dynamisk, og spillet integrerer store, åpne kampområder med muligheter for sniking og alternative tilnærminger. Selv om spillet bygger på fundamentet fra det første Uncharted, leverer det nok nye og forbedrede elementer til å føles friskt og spennende.

Konklusjon:
Uncharted 2: Among Thieves er en mesterlig utført action-eventyrspill som hever standarden for historiedrevet spilldesign. Med sin filmatiske presentasjon, varierte og intense gameplay, og en engasjerende historie, tilbyr spillet en opplevelse som fanger spilleren fra start til slutt. Naughty Dog leverer en episk reise som er både underholdende og minneverdig, med karakterer og øyeblikk som gjør et varig inntrykk.

Terningkast 6:
Uncharted 2: Among Thieves er et spill som definerte en generasjon og satte en ny standard for hva som er mulig i action-eventyrspill. Det er en must-play tittel for alle som elsker storslåtte historier, spennende action, og karismatiske karakterer.

Adresse
Ragbakken 28, 4042 Hafrsfjord
Telefon
99228249
E-postadresse
levelup.spill@gmail.com
Foretaksregisteret
933172066
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business